Gå direkt till innehåll
FORDS HELT NYA WRC-RALLYBIL PREMIÄRVISAS I BIRMINGHAM

Pressmeddelande -

FORDS HELT NYA WRC-RALLYBIL PREMIÄRVISAS I BIRMINGHAM

Göteborg, 13 januari 2011 - Fords helt nya rallybil, Fiesta RS World Rally Car, visades idag upp för första gången i sin 2011-specifikation när företaget presenterade det färgschema som kommer att pryda bilen i FIA World Rally Championship.

Teamföraren Mikko Hirvonen och Ford Europas motorsportchef Gerard Quinn avtäckte den iögonfallande Fiesta RS WRC på Autosport International Racing Car Show i Birmingham.

Fords officiella WRC team för 2011 bekräftade också sitt nya namn och logotyp - det kommer att tävla som Ford Abu Dhabi World Rally Team.

Titelpartnern Abu Dhabi kommer att fortsätta sitt stöd under hela 2011 och dess säregna logotype kommer också ha en framträdande plats i den nya designen. Abu Dhabi har varit en teampartner sedan 2007 och emiratiska föraren Khalid Al Qassimi kommer fortsätta stödja lagkamraterna Mikko Hirvonen och Jari-Matti Latvala, genom att köra en tredje Fiesta RS WRC.

Teamet kommer också att sponsras av Castrol; en partner sedan 2005 som är världsledande inom smörjmedel.

BP som är Castrols moderbolag, planerar att främja Castrol EDGE utbud av avancerade syntetiska oljor, och visa sin styrka genom att prestera i mycket krävande miljöer av WRC.

"Den förhandsversion av Fiesta RS WRC som vi presenterade i september 2010 på Paris Motor Show var dramatisk i sin blå och gråfärgade kaross, som utvecklats speciellt för showen av Ford Europas designteam", sade Quinn.

"Men nu har vi en helt färdig bil i en riktigt iögonfallande design plus ett nytt teamnamn, och spänningen inom teamet är på topp inför svenska rallyt som blir första rallyt för säsongen".

"Fords designers och ingenjörer har haft ett nära och effektivt samarbete tillsammans med expertis från vår partner M-Sport. Syftet har naturligtvis varit att producera en bil som kan utmana om VM-titlar, men som också återspeglar den mycket beundrade "kinetic design" stylingen som numera är synonymt med Fords bilar", tillade Quinn.

Fords WRC utmanare, som har sina rötter i bästsäljaren Ford Fiesta, har utvecklats av Ford Europa och det brittiska rallyteamet M-Sport. Den är baserad på Fiesta S2000 rallybil, som vann den legendariska Monte Carlo rallyt i januari 2010 samt andra internationella och nationella rallyn under förra säsongen.

Fiesta RS WRC kommer att vara del av en ny era i VM, för vilket ett reviderat och mer kostnadseffektivt reglemente införs denna säsong. Bilen är utrustad med fyrhjulsdrift och en 1,6-liters turboladdad motor, baserad på nya Fords EcoBoost-teknologi, för att följa de nya reglerna.

Den fullständiga specifikationen på bilen kommer att tillkännages i början av februari. Slutliga tester kommer att ske här i Sverige under de kommande veckorna, strax före Fiesta RS WRC gör debut i svenska rallyt den 10 - 13 februari.

# # #

Copyright-fria bilder på nya Ford Fiesta RS WRC finns för nedladdning på www.worldrallypics.com/ford

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef