Gå direkt till innehåll
Fords första helt eldrivna personbil, Focus Electric, visas upp på 2012 års bilmässa i Genève

Pressmeddelande -

Fords första helt eldrivna personbil, Focus Electric, visas upp på 2012 års bilmässa i Genève

  • Fords flaggskeppselbil, Focus Electric, visas upp på 2012 års bilmässa i Genève
  • Mässbesökarna får första chansen att köra Fords första helt eldrivna personbil
  • Focus Electric förväntas få en räckvidd på 160 kilometer, ger samma dynamiska körupplevelse som bränsledrivna modeller och laddas fullt på tre till fyra timmar

GENÈVE, 5 mars 2012 – Ford erbjuder besökarna på 2012 års bilmässa i Genève möjlighet att få prova företagets första helt eldrivna personbil, Focus Electric.

Den bränslefria modellen av Focus förväntas få en räckvidd på 160 kilometer, kan laddas på bara tre till fyra timmar ansluten till en lämplig laddningsstation och drivs med ett litiumjonbatteri på 23 kWh.

”Vi tror att det intresse kunderna redan känner för den här praktiska och kostnadseffektiva bilen kommer att växa ännu mer när de får uppleva hur följsam och smidig nya Focus Electric är”, säger Ford Europas styrelseordförande och koncernchef, Stephen Odell.

En stor del av Focus Electrics styrning, köregenskaper och bromskänsla delas med den sportiga och följsamma bränsledrivna femdörrars Focus-halvkombimodell som bilen bygger på. Avsaknaden av bensin- eller dieselmotor samt de enastående aerodynamiska egenskaperna leder till en imponerande tyst och bekväm bilupplevelse.

Redan från början kommer Focus Electric att använda SYNC, Fords avancerade gränssnitt för röststyrning, integration och anslutningar, med särskilt framtagna funktioner som gör det roligt att köra en elbil på ett så effektivt sätt som möjligt. Allt det här kommer besökarna att kunna uppleva på mässan.

”Bilens smarta teknik för förarinformation kommer att helt förändra kundernas sätt att se på energiförbrukning och vilket transportbehov de har”, tillade Odell.

Focus Electric kommer att vara flaggskeppet i Fords nya serie med elfordon och ansluta till det växande utbudet av energieffektiva ECOnetic-märkta fordon som är ledande eller ligger i täten inom sitt segment när det gäller bränsleeffektivitet.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. www.media.ford.com


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll