Gå direkt till innehåll
Fords eleganta och rymliga nya Kuga gör europeisk debut på 2012 års bilmässa i Genève

Pressmeddelande -

Fords eleganta och rymliga nya Kuga gör europeisk debut på 2012 års bilmässa i Genève

  • Nya Ford Kuga innehåller automatisk handsfree-teknik för bakluckan som låter kunden öppna eller stänga bagageutrymmet genom att föra foten under den bakre stötfångaren
  • Baksätena kan fällas platt med en knapptryckning och den nya modellen har 82 liter större bagageutrymme än den nuvarande modellen
  • Kuga har intelligent fyrhjulsdrift (AWD) och ett system för vridmomentsfördelning som ger förbättrad kördynamik

GENÈVE, 5 mars 2012 – Nya Ford Kuga, som presenteras idag på 2012 års bilmässa i Genève, bygger på de enorma framgångarna för den nuvarande modellen, men innehåller också ny teknik och har en mer strömlinjeformad, elegant och rymlig design.

Bland de tekniska förbättringarna märks automatisk handsfree-teknik för bakluckan, som gör att den går att öppna genom att föra foten under den bakre stötfångaren.

”Den nyskapande tekniken skiljer helt klart Kuga från konkurrenterna, till exempel den automatiska handsfree-bakluckan”, säger Ford Europas styrelseordförande och koncernchef Stephen Odell. ”Men allra viktigast är de fördelar kunderna får i vardagen. Nya Kuga är mer rymlig, dynamisk och har större kapacitet än den nuvarande modellen, som fortfarande är populär bland våra kunder i Europa.”

Fords avancerade SYNC-gränssnitt för röststyrning, integration och anslutningar finns också tillgängligt redan från lanseringen. Gränssnittet innehåller även en nödhjälpsfunktion som om krockkuddarna aktiveras eller bränslepumpen stängs av använder GPS-enheten i bilen och en Bluetooth-kopplad enhet för att ringa ett larmsamtal och lämna GPS-koordinater på det lokala språket till SOS Alarm.

Bland de tillgängliga teknikerna för förarassistans finns fickparkeringshjälpen Aktiv parkeringshjälp och den sensorbaserade Döda-vinkel-övervakningen (BLIS), som med en varningslampa i sidobackspegeln visar att det finns en möjlig fara i förarens döda vinkel.

Nya Kuga har 82 liter större bagageutrymme än den nuvarande modellen, och baksätena kan fällas platt med en knapptryckning. 

Ford Europas designchef Martin Smith sade: ”Vi har utvecklat fordonet så att det fått större utrymme och snabbare siluett, noggrannare detaljer och högre kvalitetskänsla.”

Kugas intelligenta fyrhjulsdrift omprövar förhållandena i förebyggande syfte 20 gånger snabbare än en blinkning och fördelar AWD-kraften så att föraren får bästa möjliga kombination av vägegenskaper och grepp. Dynamiken och kurvtagningsförmågan förbättras genom införandet av ett system för vridmomentsfördelning (TVC) som först användes i nya Ford Focus.

Bland de motorer som finns tillgängliga vid lanseringen finns versioner av Fords populära 2,0-liters TDCi-dieselmotor på 140 hk och 163 hk, med automatlådan Ford Powershift som tillval. Kuga kommer dessutom att gå att få med 1,6-liters EcoBoost-bensinmotorn, som redan finns till Ford Focus och C-MAX och ger imponerande vridmoment och bränsleeffektivitet.

Kuga passar in i One Ford-strategin som ett globalt fordon och säljs i hela världen, inklusive Nordamerika, där den fått namnet Escape. Nya Kuga är en av tio bilar som ska byggas på samma C-segmentplattform som nya Ford Focus. Kunderna i Europa kan se fram mot lanseringen i slutet av 2012.  

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. www.media.ford.com


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll