Gå direkt till innehåll
Fords dynamiska SUV blir ännu vassare med introduktionen av nya Kuga Titanium S samt Kuga Individual

Pressmeddelande -

Fords dynamiska SUV blir ännu vassare med introduktionen av nya Kuga Titanium S samt Kuga Individual

  • Ford presenterar toppmodellerna Kuga Titanium S och Kuga Individual med ännu fler premiumfunktioner
  • Titanium S har – som standard – LED-halvljus, projektorstrålkastare, 17-tums lättmetallfälgar, stor bakre spoiler, polerade interiördetaljer i svart och en klädsel delvis i läder
  • Individual har utöver Titanium S exteriört stylingpaket, 18-tums lättmetallfälgar, parkeringssensorer fram/bak, individual golvmattor i textil samt instegsskydd.
  • Den smarta fyrhjulsdriften från svenska Haldex ger Kuga mycket goda köregenskaper oavsett väder och vägförhållanden

 Göteborg, 24 augusti 2011 – Sedan lanseringen år 2008 har Kuga sålt riktigt bra i Europa, inte minst tack vare de rosade köregenskaperna och den snygga designen. På bilmässan i Frankfurt nu i september kommer Ford att visa upp två ny medlemmar i Kuga-familjen: toppmodellerna Kuga Titanium S och Individual, som kort därefter kommer att börja säljas i Sverige.

Kuga Titanium S utgår från den distinkta stil som får Kuga att sticka ut i det europeiska SUV-segmentet. Exteriörens sportighet förstärks med en större bakspoiler och 17-tums lättmetallfälgar som fått en unik design.

I fronten har Titanium S fått distinkta LED-halvljus som kompletterar de nya projektorstrålkastarna. Föraren kan luta sig tillbaka i sin bekväma läderklädda stol och njuta av interiörens snygga, polerade detaljer i effektfull svart färg.

"Med Kuga Titanium S har vi gjort Kuga ännu lite tuffare och sportigare så att europeiska kunder kan välja en modell som är ett snäpp vassare än vanliga Titanium”, säger Gunnar Herrmann, Fords globala chef för bilar i C-segmentet. Det är framför allt Kugas enastående kördynamik och eleganta design som lockar kunderna – och vi har nu tagit fram en modell som är ännu mer attraktiv.”

För Kuga-föraren som vill sticka ut lite extra, lanseras också Kuga Individual som en egen modell. Tidigare har exteriört stylingpaket gått att köpa som ett tillval på Kuga, men från och med nu så är det en egen modellvariant som dessutom begåvats med 18-tums lättmetallfälgar, parkeringssensorer fram/bak, individual golvmattor i textil samt instegsskydd.

I Kugas smarta fyrhjulsdrift, som testats av Ford under krävande vinterkörning i Sverige, används beprövad Haldex-teknik som gör att systemet regerar blixtsnabbt på förändrade vägförhållanden. Dragkraften fördelas mellan hjulen utifrån den aktuella situationen, så att föraren hela tiden behåller kontrollen över bilen.

Oavsett vilken utrustningsnivå Kuga-kunderna väljer, får de glädje av förarassisterande funktioner som ABS, elektroniskt stabilitetsprogram och antispinnsystem.

Alla Titanium-funktioner ingår i Titanium S och Individual-paketen, bland annat tvåzoners automatisk klimatkontroll, automatiska vindrutetorkare, automatiska strålkastare och automatiskt avbländande backspegel.

Titanium S och Individual börjar säljas i september och kostar 5 500 kr respektive 21 500 kr över motsvarande Titanium modell. 

# # #

 

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök www.media.ford.com eller www.fordmedia.eu


Följ oss på
www.facebook.com/fordofeurope, www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef