Gå direkt till innehåll
FORD SVERIGE FORTSÄTTER ATT SATSA PÅ SVENSK MOTORSPORT

Pressmeddelande -

FORD SVERIGE FORTSÄTTER ATT SATSA PÅ SVENSK MOTORSPORT

Ford Sverige kommer gasa vidare med sitt motorsportprogram under 2009 genom ett fortsatt samarbete med Andreas Eriksson och Ford Team RS Sweden. I samband med att WRC drar igång på Irland till helgen så kör Ford Sverige också igång den populära Flexifuel-Cup för fjärde året i rad.

Göteborg, 29 Januari 2009 - Ford Sverige har nu haft ett mångårigt samarbete tillsammans med det Nynäshamns baserade teamet Motorsport Evolution som påbörjades 2001 då Ford Sverige satte Andreas i en Ford Puma, och sedan dess har det fortsatt med rally i WRC-Focus med SM-Guld som resultat.

Sedan 2005 finns Ford representerade i både rallycross Div 1 och i rally med Flexifuel-Cup - en rallycup som för övrigt blivit en fantastisk succe i vilken totalt 43 olika team tävlat med en Ford Fiesta ST i GrpN3 klassen.

- Flexifuel-Cup har blivit en stor succé för oss och den har dels fungerat som en plantskola för unga talanger, men Ford var också tidigt ute och visade att motorsport kan köras miljövänlig då alla tävlingsbilar körs på E85, säger Anna Müller, VD för Ford Sverige.

- Vi ser fram emot en spännande motorsportssäsong även under 2009 med en hel del roliga nyheter som vi kommer att presentera mera av inom kort, fortsätter Anna Müller.

# # #

Fords pressreleaser och högupplösta bilder finns att tillgå på Ford Motor Companys webbplats för media (http://media.ford.com) alternativt www.fordteamrs.se

För ytterligare information:

Ola Norberg, Informationschef, Ford Sverige, 031-325 17 79

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef