Gå direkt till innehåll
Ford startar volontärprojekt för unga anställda

Pressmeddelande -

Ford startar volontärprojekt för unga anställda

Nu startar Fords innovativa ledarskapsprogram ”Thirty Under 30”, som en del i företagets löpande arbete med att utveckla ledarskapet hos sina unga anställda och samtidigt bidra till lokalsamhället på de orter där företaget har arbetsställen. Genom programmet får 30 anställda i USA, som alla är yngre än 30 år, under ett år lägga arbetstid på att lära sig mer om att driva en frivilligorganisation och hjälpa organisationen att utveckla strategier för att bli attraktivare för den unga generationen.

Fords ledarskapsprogram ”Thirty Under 30” startar nu och sträcker sig ett år framåt. Över 300 ansökningar kom in från unga anställda som ville delta i programmet, och bland dem har alltså 30 valts ut. Alla jobbar på någon av Fords anläggningar med allt från teknik eller ekonomi till marknadsföring eller IT.

– Millennials är framtiden. För att leda förändringen måste vi hjälpa yngre generationer att frodas, vilket inkluderar att odla deras växande förståelse för att det inte handlar om vad du får själv, utan vad du kan göra för andra människor, säger Bill Ford, styrelseordförande i Ford Motor Company, och barnbarnsbarn till Henry Ford, som instiftat ledarskapsprogrammet ”Thirty Under 30”.

Kompetenshöjande att jobba ideellt
Tanken med ledarskapsprogrammet är både att gynna frivilligorganisationer på de orter där Ford har arbetsplatser och att låta de unga medarbetarna bredda sin kompetens och stärka sitt ledarskap genom utbytet.

– Genom att lyssna på non-profits tror jag att vi har en möjlighet att använda vår tekniska kunskap för att skaffa nya färdigheter som gör riktig skillnad i världen, säger Fatima Kebe, en av deltagarna i Fords ”Thirty Under 30”.

Världens mest etiska företag sju år i rad
Ford Motor Company har över hela världen ett starkt hållbarhetstänk och jobbar aktivt för att göra gott. Företaget har för det bland annat fått utmärkelse som ett av världens mest etiska företag av ansedda Ethisphere Institute sju år i rad.

Läs mer: https://media.ford.com/content/fordmedia/fna/us/en/news/2016/04/14/ford-thirty-under-30-connects-millennials-with-nonprofits.html

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll