Följ Ford Motor Company AB

Ford slår hål på myterna om elektrifierade fordon

Pressmeddelande   •   Okt 17, 2019 09:35 CEST

Ny smart webbplatsfunktion hjälper föraren att kartlägga sin resa.

I en nyligen publicerad undersökning, genomförd på uppdrag av Ford, framkom det att 40 procent tycker att de har för lite kunskap om elbilar. Med det resultatet i ryggen startar Ford nu ett initiativ för att utbilda konsumenterna och ta hål på myterna om elektrifierade fordon.

I en studie rörande elektrifierade fordon, genomförd i Europa, USA och Kina på uppdrag av Ford, framkom det att de flesta kan tänka sig att äga ett elfordon i framtiden. Nästan hälften av de tillfrågade anser dock att de är för outbildade när det kommer till elfordon, vilket troligtvis innebär att konsumenterna inte kommer att byta från pump till kontakt inom den närmsta framtiden. De viktigaste frågorna hos respondenterna berör brist på laddningsstationer, kort batterilängd och ett behov av att kunna ladda ofta.

Ny smart webbplatsfunktion hjälper föraren att kartlägga sin resa
Under 2020 lanserar Ford en ny Mustang-inspirerad och helt elektrisk SUV som en del av ett omfattande sortiment med elektrifierade modeller. Ford har också utvecklat en ny webbplatsfunktion där föraren enkelt kan kartlägga sin resa med dagliga körrutiner och se hur långt bilen kommer mellan laddningar med den nya modellens förväntade räckvidd på 60 mil. Detta är en del av ett pågående initiativ från Ford för att utbilda inom mildhybrid, elhybrid, laddhybrid och helt elektriska fordon samt att slå hål på en del myter kring ämnet.

– Våra kunder förstår några av fördelarna med elektrifierade fordon men det finns fortfarande ett kunskapsgap. De elektriska fordonen har förändrats avsevärt den senaste tiden och därmed har behovet av utbildning vuxit fram. Vi befinner oss i en tid av massiv förändring, vilket kan vara spännande för vissa men skrämmande för andra. Genom att erbjuda en rad elektrifierade fordon – från mildhybrider till helt elektrifierade modeller, och samtidigt ta hål på några av de vanligaste myterna, vill vi hjälpa våra kunder när vi sätter vår flotta med helt elektriska fordon på marknaden, säger Darren Palmer, Team Edisons globala produktutvecklingschef på Ford.

Förutom den Mustang-inspirerade SUV:en kommer Ford under 2020 att lansera flera elektrifierade bilmodeller i Sverige, bland annat nya Kuga Plug-in Hybrid, nya Explorer Plug-in Hybrid samt nya Ford Puma mildhybrid. Laddhybriderna Kuga och Explorer kan beställas redan från november i år.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company, och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Koncernen har cirka 194 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com

Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 50 000 anställda vid sina helägda anläggningar och konsoliderade joint ventures och cirka 64 000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 20 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.