Gå direkt till innehåll
Ford optimerar sin löpande band-produktion med Iron Man-kostym

Pressmeddelande -

Ford optimerar sin löpande band-produktion med Iron Man-kostym

Ford är den första biltillverkaren i världen att använda sig av artificiellt exoskelett, en slags Iron Man-kostym, vid sin löpande band-produktion. Den avancerade kostymen gör jobbet lättare för arbetare i produktionen, och minskar risken för förslitningsskador.

Det är lätt att koppla Fords nya futuristiska kostym till Tony Starks alter ego Iron Man. Exoskelettet som används vid företagets löpande band-produktion ser till att avlasta arbetarnas axlar och rygg genom att fördela vikten i olika lyft till höfterna.

– Att arbeta vid ett löpande band kräver en hel del kunskap och skicklighet. Det kan även vara en stor utmaning rent fysiskt. Vår exoskelett-kostym kan vid en första anblick se ut att komma från en science fiction-film, men faktum är att den kan hjälpa till att minska stress och förenkla tunga lyft, säger Dale Wishnousky, produktionschef på Ford Europa.

Underlättar Ford-anställdas arbetsvardag
Vid utvecklingen av exoskelett-kostymen frågade produktionscheferna cirka 200 arbetare vid en Ford-anläggning hur kostymen skulle kunna hjälpa dem i deras arbetsvardag. Efter det valde cheferna ut cirka 100 arbetare som de ansåg skulle ha mest nytta av kostymens teknologi, som också fick vara med och utveckla kostymen i samarbete med en grupp designers. De som använder kostymen manövrerar tunga, otympliga föremål som bränsletankar

– Vissa dagar kan mitt jobb kännas som ett riktigt gympass, så du behöver verkligen vara vältränad och må bra i kroppen för att orka. Exoskelett-kostymen gör stor skillnad i min arbetsvardag, jag är helt enkelt inte lika trött när mitt skift är slut efter att jag använt den, säger Ramón Navarrete som monterar inredningar vid Fords löpande band-produktion.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll