Gå direkt till innehåll
Ford lanserar sidvindsstabilisering.
Ford lanserar sidvindsstabilisering.

Pressmeddelande -

Ford lanserar sidvindsstabilisering

I sina nya Transit och Transit Custom har Ford lanserat en sidvindsstabiliseringsteknik som hjälper föraren vid kraftig sidvind. Det Fordutvecklade systemet använder sensorer som läses av 100 gånger per sekund för att upptäcka vindbyar. När vinden kommer bromsar systemet automatiskt försiktigt hjulen på ena sidan för att hjälpa föraren att hålla sig i sin fil.

Höst- och vinterstormar med sina typiska vindbyar är en extra utmaning för bilförare, särskilt de som kör höga fordon på vägar med hög hastighet. För att öka säkerheten för transportbilsförarna lanserar nu Ford en ny sidvindsstabilisering som standard på sina modeller Transit och Transit Custom.

Bromsar hjulen för att stabilisera
Sidvindsstabiliseringen är en avancerad teknik som utvecklats av Fords ingenjörer. Tekniken fungerar genom att försiktigt bromsa hjulen på ena sidan när det kommer en vindby.

– Ingen gillar känslan när dit fordon fångas av en vindby, eller när du passerar nära en lastbil i hög hastighet. Den här nya tekniken kommer hjälpa till att göra motorvägskörning mindre stressande för Transit-förare, särskilt under mörka, stormiga vinterdagar, säger Marc Suermann på Ford Europa.

Läser av sensorer 100 gånger per sekund
Vid vindhastigheter över 22 meter per sekund övervakar systemet vindsensorerna 100 gånger per sekund. När systemet upptäcker en vindpust tar det mindre än 200 millisekunder för det att aktiveras – ungefär samma tid som det tar för en sprintlöpare att reagera på startpistolen.

Unik säkerhetsteknik i branschen
Båda bilmodellerna har också utrustats med Fords prekollisionssystem som är det första automatbromssystemet för transportbilar som även har aktiv inbromsning för fotgängare. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll