Gå direkt till innehåll
Ford lanserar ny teknik för smidigare kartnavigering – från Smartphone till pekskärm

Pressmeddelande -

Ford lanserar ny teknik för smidigare kartnavigering – från Smartphone till pekskärm

2018 lanseras ny teknik till SYNC 3 AppLink, en variant av Fords kommunikations- och underhållningssystem, SYNC 3. Den nya tekniken gör det smidigt för förare att koppla appar, för exempelvis kartnavigering, via en telefon direkt till fordonets pekskärm.

Under 2018 kommer Ford lansera utvecklade funktioner för SYNC 3 AppLink, som är en del av företagets kommunikations- och underhållningssystem, SYNC 3. Tekniken gör det möjligt att koppla appar för exempelvis kartnavigering från en smarttelefon till bilens pekskärm, som sedan kan manövreras via röststyrning eller via skärmen.

– Vi på Ford förstår hur kunder använder sina Smartphones, och vi tycker det är viktigt att erbjuda våra kunder mer än ett val när det kommer till uppkoppling och kontroll av telefonen i bilen. Vi vill att vår nya SYNC 3 AppLink-funktion ska hjälpa förare hålla ögonen på vägen och händerna på ratten, samtidigt som de kan använda sina favoritappar, säger Don Butler på Ford.

Fakta SYNC 3 med AppLink

  • AppLink innebär ett utbud av användbara appar, som stöder Fords princip att föraren ska hålla händerna på ratten och blicken på vägen.
  • AppLink gör det möjligt att öppna och kontrollera Ford-godkända appar som installerats på en telefon via pekskärmen och röstkommandon.
  • När en app används visas den på skärmen i Ford SYNC 3 med AppLink.
  • Vissa appar kan ges åtkomst till fordonsdata, som till exempel GPS och vägmätare, om användaren ger sitt tillstånd.

Relaterade länkar

Ämnen


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll