Gå direkt till innehåll
Ford inleder global lansering av SYNC AppLink för röstaktivering av mobilappar

Pressmeddelande -

Ford inleder global lansering av SYNC AppLink för röstaktivering av mobilappar

  • Tack vare SYNC AppLink kommer Fords kunder världen över att kunna använda röststyrning för att öppna och hantera appar i sina mobiler.
  • AppLink kommer för första gången att göras tillgängligt för Ford-kunder utanför Nordamerika som en del av SYNC-systemet för röststyrning och kommunikation.
  • Ford söker nu efter globala partners för att fortsätta utveckla SYNC AppLink-kompatibla appar för en lång rad olika tjänster.

Barcelona, 27 februari 2012 – Ford tillkännagav idag att AppLink, en funktion som bilförare kan använda för röststyrning av mobilappar, kommer att lanseras globalt som en del av röststyrnings- och kommunikationssystemet SYNC.

Fords styrelseordförande Bill Ford introducerade den här innovationen på Mobile World Congress i Barcelona, där han för första gången också presenterade nya B-MAX.

B-MAX blir den första bilen med SYNC i Europa. Ford kommer längre fram att avslöja när man tänker införa AppLink som en del av SYNC-systemet.

”AppLink är ett mycket användbart och innovativt tillägg till SYNC”, säger Doug VanDagens, som är Fords globala chef för anslutningstjänster. ”Vi kommer att arbeta nära tillsammans med ledande utvecklare världen över för att utveckla appar som är kompatibla med SYNC AppLink och erbjuder tjänster som är intressanta för våra kunder.”

AppLink finns idag i 10 Ford-modeller som säljs i Nordamerika. Bland de appar som systemet ger tillgång till kan nämnas följande:

  • Stitcher – för strömmande radio och podsändningar direkt till mobilen.
  • TuneIn – direktsända lokala och globala radioprogram.
  • iHeart Radio – mer än 800 nordamerikanska radiostationer
  • Slacker Radio – personligt anpassad musik och information med hjälp av kostnadsfria och abonnerade radiotjänster.
  • OpenBeak – läser upp Twitter-uppdateringar.
  • Pandora – gör så att användarna kan röststyra webbradion Pandora och bl.a. pausa och hoppa över låtar.
  • Scout by TeleNav – en ny personlig navigationstjänst som innebär att man får hjälp med vägbeskrivningar, kan göra olika ärenden och utforska ställen i närmiljön.
  • SYNC Destinations powered by INRIX – en gratisapp for SYNC Services-användare som tillsammans med SYNC AppLink ger snabb, röststyrd tillgång till trafikinformation, restider, väganvisningar och information om valda destinationer.

Den globala lanseringen av SYNC AppLink, som kommer efter stora framgångar i Nordamerika, betyder att ännu fler Ford-kunder kommer att kunna styra sina mobilappar med rösten, så att de kan hålla händerna på ratten och ögonen på vägen.

Ford strävar efter att erbjuda röststyrning för en lång rad olika appar och tjänster och söker aktivt samarbetspartners för att utveckla nya funktioner nu när SYNC AppLink lanseras globalt. Programutvecklare kan kontakta Ford på syncmyride.com/developer.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. http://mwc2012.fordmedia.eu/


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll