Gå direkt till innehåll
Ford inleder ett globalt strategiskt samarbete med Volkswagen

Pressmeddelande -

Ford inleder ett globalt strategiskt samarbete med Volkswagen

Igår kväll utannonserade Ford och Volkswagen att man inleder ett strategiskt globalt samarbete. Företagen utforskar flera samarbetsprojekt, inklusive gemensam utveckling av transportbilar för att bättre kunna tillgodose ett ökat behov från den globala marknaden. Ford och VW bekräftar att samarbetet inte kommer att omfatta någon form av aktieutbyten eller förändring av ägarstrukturer.

Stockholm den 20 juni 2018 - Volkswagen AG och Ford Motor Company tillkännagav igår kväll att de har tecknat ett Memorandum of Understanding och utforskar en strategisk allians för att stärka företagens konkurrenskraft och kunna ge kunder en bättre service globalt.

"Ford arbetar ständigt för en bättre effektivitet som företag och för att anpassa sig efter nya förutsättningar, vilket inkluderar samarbeten med partners där vi ser en stor potential till ökade marknadsandelar”, säger Jim Farley, Fords chef för Globala Marknader. "Denna potentiella allians med Volkswagen-gruppen är ännu ett exempel på hur vi kan växa mer som företag, samtidigt som vi skapar en konkurrenskraftig, global produktportfölj och utökar vår kunskap och kapacitet.”

"Under de kommande dagarna ser vi fram emot att tillsammans med Volkswagens team utforska möjliga samarbetsformer för att kunna tillgodose behoven från våra transportbilskunder – och mycket mer.”

Thomas Sedran, chef för Volkswagen Group Strategy säger, "Marknader och kundbehov förändras otroligt snabbt. Båda företagen har redan starka och kompletterande positioner inom olika transportbilssegment. För att kunna anpassa sig till en redan hårt konkurrensutsatt marknad är det otroligt viktigt att kunna vara flexibel genom samarbeten.”

Detta är ett kärnelement i Volkswagen-gruppens strategi för 2025. Det potentiella industriella samarbetet med Ford ses som en möjlighet att förbättra företagens konkurrenskraft globalt.", fortsätter Thomas Sedran.

Företagen kommer att komma med fler uppdateringar och detaljer kring samarbetet allt efter att samtal förs. 

Ämnen


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef