Gå direkt till innehåll
Ford i samarbete med Ken Block om Gymkhana World Tour

Pressmeddelande -

Ford i samarbete med Ken Block om Gymkhana World Tour

  • Under 2011 ger sig Ken Block ut på turné i Österrrike, Australien och USA med Gymkhana World Tour (GWT).
  • Målet med GWT är att publiken ska få ta del av Gymkhana helt live och varje uppvisning får eget innehåll och egen Gymkhana-bana.
  • Under uppvisningarna spelar Monster World Rally Team in Gymkhana-filmer i miniformat för att dokumentera händelserna.

Göteborg, 6 juli 2011 – Ken Block och Gymkhana-showen är ett med varandra. Mitt under högsommaren får de som älskar Blocks galna och gränsöverskridande körstil möjlighet att tillfredsställa sina Gymkhana-behov.  Del två av Blocks Gymkhana THREE-film har fler än 32,3 miljoner visningar på YouTube sedan den släpptes i septemeber förra året. 

Hur kan då Block förbättra den största Gymkhana-händelsen hittills?

Han tar med sig sin svenkbyggda Ford Fiesta och Gymkhana-festen på turné i Österrrike, Australien och USA med Gymkhana World Tour (GWT).  Ford Motor Company samarbetar med Gymkhana World Tour vid alla stopp, som sker samtidigt som Block tävlar i FIA World Rally Championship (WRC) och X Games 17.

"Jag ser verkligen fram mot Gymkhana World Tour i sommar. Det är fantastiskt att Ford fortsätter sitt helhjärtade stöd för Gymkhana”, säger Block. "Jag och mina fans älskar de här uppvisningarna och det är fantastiskt att Ford är med och gör det hela möjligt."

Målet med GWT är att publiken ska få ta del av Gymkhana helt live och varje uppvisning får eget innehåll och egen Gymkhana-bana. Block lägger banorna själv och arbetar fram Gymkhana-numren.

Under uppvisningarna spelar Monster World Rally Team in Gymkhana-filmer i miniformat för att dokumentera händelserna. Första GWT-uppvisningen hålls nu till helgen den 10 juli i Wien i Österrike. Ford Europa kommer att fira Blocks spektatkulära skicklighet under två dagar (9–10 juli) med särskilda uppvisningar och en Gymkhana-festival. Trettio vinnare i Ford Europas Gymkhana-tävling får möjlighet att åka med Block i hans Gymkhana Fiesta.  Ford Europa säljer dessutom 43 Monster Fiestor i begränsad upplaga som del av evenemanget.

Andra anhalten på Gymkhana World Tour är i USA den 23 juli, helgen före X Games 17. Uppvisningen hålls vid Dodger Stadium på ett upphöjt område med utsikt över centrala Los Angeles. Allmänheten får tillgång till ett begränsat antal biljetter. Evenemanget inleder en viktig vecka för Ford, Block och Monster World Rally Team, vilken avslutas med Fiestas mål att nå tredje segern i rad på X Games.

Det sista stoppet görs 2–3 september i Australien på Calder Park i Melbourne, veckan före australiska rallyt. Under tiden i Australien kommer Block få möjlighet att köra en V8 Supercar och träffa en annan känd idrottsman, surfaren Tyler Wright, som åker med Block i bilen under GWT-showen.

”Det som började som en möjlighet för Ken att visa sin skicklighet med Gymkhana har utvecklats till ett globalt fenomen med fler än 70 miljoner visningar på YouTube och en världsturné”, säger Jamie Allison, chef för Ford North America Motorsports. ”Vi är oerhört glada för att Ken visar världen vår globala Ford Fiesta-plattform och dessutom hur roligt det är att köra Fords bilar.”

Mer information om Gymkhana World Tour finns på Ken Blocks och Ford Racings Facebook-sidor, samt på MonsterWorldRallyTeam.com.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök www.media.ford.com eller www.fordmedia.eu


Följ oss på
www.facebook.com/fordofeurope, www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef