Följ Ford Motor Company AB

Ford fortsätter folkbilda kring jämställd bilkörning

Pressmeddelande   •   Jul 05, 2017 10:00 CEST

Under Almedalsveckan meddelade bilföretaget Ford att de även i höst kommer att driva sin folkbildningskampanj ”Dela Ratten” som syftar till ett mer jämställt bilkörande. Kampanjen drivs tillsammans med flera branschorganisationer och företag med intressen inom bilism och trafiksäkerhet.

I höst lanserar Ford en utvecklad version av folkbildningskampanjen Dela Ratten. Kampanjen genomförs med målet att informera och inspirera svenskar att mer jämställt dela tiden bakom ratten. Projektet är ett initiativ från Ford i samarbete med progressiva aktörer som vill bidra till en säkrare trafikmiljö i Sverige.

– Dela Ratten har tagits emot väldigt bra och det känns spännande utveckla kampanjen till hösten. Förändringar av attityder och beteenden tar tid, och just därför ser vi Dela Ratten som ett långsiktigt projekt med förhoppningsvis bestående resultat, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.

Fler vill dela på körningen efter initial Dela Ratten-satsning
I åtta av tio svenska par kör den ena parten mer än den andra, enligt en undersökning gjord av Sifo i september 2016. Tack vare Dela Ratten har andelen svenskar som tycker att det är viktigt att dela på körningen ökat markant, både hos män och kvinnor. Den största attitydförändringen uppmättes bland 35-55-åringar.

– Ford har globalt en väldigt stark tradition av att engagera oss i att göra gott för samhället vi är en del av, så det är jätteroligt att svenskarna har tagit till sig av att dela på körningen. Med det fina mottagandet är det verkligen med stolthet som vi driver den här frågan vidare, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige. 

Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.