Gå direkt till innehåll
Steven Armstrong, chef för Ford i Europa, Mellanöstern och Afrika, på Fords nya cykelpoolscykel.
Steven Armstrong, chef för Ford i Europa, Mellanöstern och Afrika, på Fords nya cykelpoolscykel.

Pressmeddelande -

Ford första biltillverkare i Europa med cykelpool

Ford i Tyskland har som första biltillverkare i Europa börjat erbjuda cykelpool till sina kunder. Cykelpoolen erbjuds i samarbete med företaget Deutsche Bahn Connect. De två företagen har tidigare samarbetat kring bilpooler men utökar nu även till cykelpooler.

Under oktober kommer 3200 FordPass-cyklar finnas tillgängliga genom Deutsche Bahns cykelpoolssystem Call a Bike i Düsseldorf och Köln, när Ford Tyskland blir den första biltillverkaren i Europa att erbjuda cykeldelningstjänster.

– Som mobilitetsleverantör vill vi samarbeta om hållbara lösningar som kompletterar transportsystemet på ett sätt som är rimligt, särskilt i innerstadsområden. Av den anledningen lanserar vi FordPass cykeldelningstjänst tillsammans med marknadsledande Call a Bike, berättar Steven Armstrong, chef för Ford i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Samarbetet presenterades på internationella motormässan i Frankfurt. Fordkunder kommer kunna använda Fords mobilapp FordPass för att registrera sig för Call a Bike, hitta närmast tillgängliga cykel och betala för den online. FordPass kan redan användas för att komma åt Fords bildelningstjänst, för att hitta parkeringsplats eller hitta lägsta pris på drivmedel i närheten.

Sedan 2013 samarbetar Ford och Deutsche Bahn i en gemensam bilpool, och i augusti meddelade Ford att de delar ut 100 000 gratismedlemskap i Call a Bike till sina kunder.

– Vi lanserade ett gemensamt bilpoolsprojekt för fyra år sedan som en del av Fords expansion mot mobilitetstjänster. Vårt cykelpoolsprojekt är ytterligare ett steg på vägen för att implementera den strategin. Det kommer möjliggöra för oss att stödja transportsystem i städerna med en helt utsläppsfri del och erbjuda en miljövänlig och prisvärd tjänst för ännu fler kunder, säger Wolfgang Kopplin, vice ordförande för Ford Tyskland.

De FordPass-profilerade cyklarna administreras av Deutsche Bahn Connect och kommer också gå att hyra genom Call a Bike-appen.

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll