Gå direkt till innehåll
FORD FOCUS RS ÖVERASKAR MED NYA FANTASTISKA PRESTANDASIFFROR

Pressmeddelande -

FORD FOCUS RS ÖVERASKAR MED NYA FANTASTISKA PRESTANDASIFFROR

Göteborg, 9 oktober 2009 - Nu kan ytterligare en överraskande siffra läggas till i den fantastiska prestandastatistiken för Ford Focus RS. Denna produktionsmodell tillverkas i Europa och har en toppfart på 263 km/h, ändå visar de senaste uppgifterna på en genomsnittlig bränsleförbrukning på bara 7,3 l/100 km.

Detta imponerande resultat, ett av de bästa inom prestandaklassen, registrerades officiellt under Storbritanniens sjunde årliga "MPG-maraton", som avslutades den här veckan.

Målet med utmaningen är att köra så snålt som möjligt och resultaten mäts i förbättrad bränsleekonomi jämfört med tillverkarens officiella siffror. Ford Focus RS, med en 2,5-litersmotor på 305 hk, drog bara 34 liter bränsle under tävlingens 58 mil, vilket innebär en förbättring på 28 procent jämfört med den angivna bränsleförbrukningen på 9,8l/100 km vid blandad körning.

Den brittiska motorjournalisten Jeremy Walton satt vid ratten under hela tvådagarsevenemanget och han körde den varierande rutten enligt gällande hastighetsgränser. Till sin hjälp hade han andreföraren Alyson Marlow. I en kommentar säger Jeremy: "Detta är den snabbaste RS-modellen hittills, men även den snålaste. Det visar att man, genom att anpassa sin körning, kan använda en prestandabil i vardagen utan att bränslekostnaderna skjuter i höjden."

Len Urwin, motorchef för Ford Team RS, har varit ansvarig för teamet som utvecklat Focus RS-motorn. Han säger: "Focus RS har utformats för att tilltala hjärta och hjärna. Det här resultatet visar hur framgångsrika vi varit, både med att göra Focus RS till en praktisk bil för användning i vardagen, och med att förvalta den 40-åriga RS-traditionen som präglas av höga prestanda."

# # #

Fords pressreleaser och högupplösta bilder finns att tillgå

på Ford Motor Companys webbplats för media (http://media.ford.com).

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 325 17 79

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef