Gå direkt till innehåll
Ford Focus RS årets bil i Top Gear

Pressmeddelande -

Ford Focus RS årets bil i Top Gear

Storbritanniens största biltidning Top Gear har utnämnt nya Ford Focus RS till årets bil 2016. Det är den ansedda tidningens finaste utmärkelse. Sedan början av året, när motorjournalister börjat få provköra nya Focus RS, har hyllningskören varit entydig om den nya prestandabilen, med funktioner som Drift Mode och en toppfart på 266 km/h.

Nya Ford Focus RS har krönts till tidningen Top Gears finaste utmärkelse – årets bil 2016. Från att tidigare ha kallats ”Hot Hatch of the Year” i tidningen har den nu seglat om såväl sportbilar och limousiner i racet om att bli ”Car of the Year”.

Vinner över 10 gånger så dyra bilar
Chefredaktören Charlie Turner säger att Focus RS verkligen är ett komplett paket och tar priset som årets bil framför andra kategorivinnare som kostar 10 gånger så mycket. Focusen får priset eftersom den levererar tillgänglig prestanda och körglädje, med snyggt utseende, praktikaliteter och teknik, och bevisar att du inte alltid behöver spendera massor av pengar för att ha otroligt kul.

– Nya Focus RS är verkligen en riktigt rolig bil, så vi är väldigt glada att den tagits emot så väl, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.

Andra Forden på tre år som blir årets bil'
Det är andra gången på tre år som Ford tar hem den ärofyllda titeln Årets bil i Top Gears ranking. 2013 var det Fiesta ST som stod högst på podiet. Även nya Ford Mustang GT350R fick pris i år, som årets muskelbil.

Launch Control ger extra acceleration
De första 3000 Focus RS håller just nu på och levereras till early-adopters som förbeställt under förra året. De kommer kunna njuta av den nya 2,3-liters EcoBoost-motorn och en rad tekniska funktioner som Ford Performance fyrhjulsdrift med dynamisk fördelning av vridmomentet och funktionen Launch Control, som gör att bilen sprintar 0-100 på 4,7 sekunder.


För mer information och intervjuer, var vänlig kontakta
Erik Lindham
Informationschef
elindham@ford.com eller 0733-33 43 09

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll