Gå direkt till innehåll
FORD FIESTA UTSEDD TILL ÅRETS BIL 2009 AV BRITTISKA MOTORTIDNINGEN AUTO EXPRESS

Pressmeddelande -

FORD FIESTA UTSEDD TILL ÅRETS BIL 2009 AV BRITTISKA MOTORTIDNINGEN AUTO EXPRESS

Göteborg, 13 augusti 2009 - Nya Ford Fiesta har korats till årets bil 2009 av en journalistjury på välkända brittiska motortidningen Auto Express. Fiesta tilldelades även utmärkelsen "Best Supermini" och Ford S-MAX utsågs till "Best MPV" (Multi Purpose Vehicle, på svenska ofta minibuss). Ford hade sammanlagt sju nomineringar. Även Ford Ka, Kuga och två Mondeo-modeller fick ta emot lovord.

Chefredaktören för Auto Express, David Johns, kommenterar resultatet: "Förväntningarna på nya Fiesta kunde knappast ha varit högre - men den har inte svikit dessa. Den eleganta exteriören får många konkurrenter att se gamla ut och den moderna interiören är både distinkt och snygg. Även köregenskaperna imponerar: det smidiga chassit och den välbalanserade styrningen gör att bilen känns mycket speciell".

"Vi har testkört nya Fiesta mer än någon annan bil i år och den har aldrig gjort oss besviken. Också grundmodellerna är en glädje att köra. Alla bilar som segrar i sina respektive kategorier har chansen att bli årets bil. Fiesta var dock juryns enhälliga val - och det säger väl allt som behöver sägas."

Anna Müller, VD för Ford i Sverige, säger: "Att vi fick hela sju nomineringar från Storbritanniens största och mest välkänd biltidning var en enorm glädje. Vi visste förstås själva att nya Fiesta var något extra när vi lanserade den förra året. Men att nu få ett kvitto på att vi lyckats - och det från branschens mest oberoende kritiker, motorjournalisterna - är fantastiskt roligt och ger god draghjälp i försäljningen och marknadsföringen."

Nya Ford Fiesta började säljas i september 2008. Hittills har mer än 340 000 bilar producerats.

Fords pressreleaser och högupplösta bilder finns att tillgå

på Ford Motor Companys webbplats för media (http://media.ford.com).

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 325 17 79

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef