Gå direkt till innehåll
Ford får Global Mobile Awards-utmärkelse för nya B-MAX

Pressmeddelande -

Ford får Global Mobile Awards-utmärkelse för nya B-MAX

  • Fords nödhjälpsteknik, som innebär att den lokala larmoperatören kontaktas om en olycka skulle ske, belönas med en prestigefylld Global Mobile Award-utmärkelse.   
  • Nödhjälpsfunktionen Emergency Assistance, som innebär att systemet skickar ut ett nödanrop, ingår i det röststyrda kommunikationssystemet SYNC som nu introduceras i Europa i nya B-MAX.
  • Ford tar emot utmärkelsen ”Best Mobile Innovation for Automotive, Transport or Utilities” (bästa mobila innovationen för bilar, transport eller offentlig service) på Mobile World Congress i Barcelona.

Barcelona, 28 februari 2012 – En ny säkerhetsfunktion från Ford, som hjälper förare eller passagerare att kontakta en larmcentral om en olycka skulle ske, har vunnit ett prestigefyllt teknikpris. Funktionen introduceras nu i Europa med nya B-MAX.

Fords nödhjälpsfunktion larmar lokal larmoperatör på rätt språk om en olycka inträffar. Det är det mest avancerade systemet av sitt slag och en viktig del i Fords röstaktiverade kommunikationssystem SYNC, som gör sin Europa-debut i nya B-MAX.

För sin innovativa nödhjälpsfunktion fick Ford utmärkelsen ”Best Mobile Innovation for Automotive, Transport or Utilities” (bästa mobila innovationen för bilar, transport eller offentlig service) på årets Mobile World Congress i Barcelona. Priset utgjorde kulmen på några historiska dagar för Ford på Mobile World Congress. Som första bil någonsin premiärvisades B-MAX på mässan och Bill Ford, koncernens styrelseordförande, blev den första ledaren för bilindustrin som höll ett huvudtal där.

”Vi på Ford är givetvis glada över att en teknik som kan rädda liv uppmärksammas av internationella experter inom kommunikationsteknik”, säger Stephen Odell, chef för Ford Europa. ”Nödhjälpsfunktionen använder sig av mobilkommunikationsteknik för att ge Fords kunder en värdefull och kostnadsfri tjänst under bilens hela livslängd.”

Om en krockkudde löses ut eller om bränslepumpen stängs av till följd av en olycka skickas ett förinspelat nödanrop ut från förarens eller passagerarens Bluetooth-anslutna mobiltelefon.

Systemet, som kan uppge olycksplatsens koordinater tack vare bilens GPS och information från mobilnätet, kan spara viktig tid genom att direkt ringa upp larmoperatören utan att gå via ombud.

Under utvecklingen av nödhjälpsfunktionen har Ford samarbetat med European Emergency Number Association (EENA) och fått värdefull hjälp med systemdesignen. EENA arbetar för att effektivisera hanteringen av 112-samtal i hela Europa.

”Vi ser positivt på att Ford konsulterat EENA och europeiska larmcentraler under utvecklingen av den nya nödhjälpsfunktionen”, säger Gary Machado, direktör på EENA. ”Vi är övertygade om att den här typen av lösningar, som automatiskt kontaktar larmcentralen från det drabbade fordonet, kommer att rädda liv.”

Kunderna kommer att utan extra kostnad erbjudas nödhjälp som en del av den uppgraderingsbara plattformen SYNC så snart den blir tillgänglig för den valda modellen.

SYNC-systemet, där nödhjälp ingår som en av många delar, finns redan i mer än 4 miljoner bilar i USA, introduceras i Europa med nya B-MAX.

SYNC läser också upp inkommande SMS från kompatibla mobiltelefoner. Systemet kan dessutom användas med en rad olika digitala musikspelare, som iPod och USB-anslutna minnen. Systemet uppdaterar automatiskt mobilens kontakter; med hjälp av enkla röstkommandon kan man välja genre, artist, album, låt och spellista. Tack vare USB-ingången kan systemet lätt uppgraderas med nya funktioner i framtiden.

B-MAX kommer att visas upp i mars på 2012 års bilmässa i Genève. Försäljningen i Europa inleds senare i år.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. http://mwc2012.fordmedia.eu/


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll