Gå direkt till innehåll
Skepp under The Tall Ships Races. Fotograf: Erica Lundberg DHAB
Skepp under The Tall Ships Races. Fotograf: Erica Lundberg DHAB

Pressmeddelande -

BilMånsson hjälper unga trainees få en plats i The Tall Ships Races

Mellan den 30 juni till 3 juli kommer the Tall Ships Races, en av världens största segeltävlingar, till Halmstad. BilMånsson är huvudsponsor och hjälper unga trainees få en chans att delta i tävlingen. I samband med eventet presenterar BilMånsson också Tall Ship Race Edition-bilar, liksom helt Nya Ford Fiesta.

The Tall Ships Races är en internationell havskappsegling för seglande och marina fartyg. Tävlingen bygger på att en basbesättning kompletteras med trainees som seglar olika delsträckor. BilMånsson i Halland, som engagerar sig för andra gången då Halmstad är med som värdhamn, ser detta som en chans att hjälpa ungdomar som kanske inte har möjlighet att delta på egen hand.

– Det ska bli riktigt kul att se våra trainees segla ut på havet i denna historiska fartygsskatt. Här får de lära sig sjömanskapets alla konster och komma tillbaka med nya viktiga erfarenheter. Vi vet sedan tidigare tävlingar att de som följer med kommer tillbaka med lärdomar som kan leda till nya vägval i livet. För oss är detta också ett viktigt integrationsprojekt så när vi väljer våra trainees försöker vi hitta en mix av personer med olika etnisk bakgrund, såväl som kön, säger Clas Månsson, vd på BilMånsson i Halland.

Ett hållbart och miljödiplomerat event
The Tall Ships Races och eventet runtom är miljödiplomerat, vilket innebär att miljö- och hållbarhetstänk vävs in i evenemanget med syftet att skapa ett event med minsta möjliga miljöpåverkan och med så stor nytta för samhället som möjligt. För BilMånsson, som har en tydlig miljöprofil, går därför eventet hand i hand med företagets miljösyn.

– Det är väldigt viktigt för oss att de olika event och aktiviteter vi engagerar oss i har ett genomarbetat miljötänk, då detta är något som genomsyrar hela BilMånssons verksamhet. Fartygen i sig belastar inte miljön, och vi är stolta över Halmstads miljöarbete och att detta event nu är miljödiplomerat, säger Clas Månsson.

Relaterade länkar

Ämnen


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll