Gå direkt till innehåll
Är det detta som är ketchupeffekten?  Ford och Heinz samarbetar om hållbara fordonsmaterial

Pressmeddelande -

Är det detta som är ketchupeffekten? Ford och Heinz samarbetar om hållbara fordonsmaterial

  • Ford och Heinz undersöker möjligheten att använda tomatfiber för att utveckla ett mer hållbart bioplastmaterial för fordon.
  • Fords tekniker testar just nu materialets uthållighet i fästen för kablage och förvaringsfack.
  • Om försöken att ta fram mer hållbara kompositmaterial blir lyckosamma kan detta minska användningen av oljebaserade kemikalier i tillverkningen och därmed den negativa miljöpåverkan.

Göteborg, den 2 juli 2014 – Det kan vara svårt att se kopplingen mellan tomater och bilar. Men forskare på Ford och Heinz ser möjligheterna till samarbete.

Idag utforskar tekniker på de båda bolagen möjligheten att använda tomatfiber för att utveckla hållbara kompositmaterial som kan användas i fordonstillverkning. Kanske kan torkade tomatskal användas för att fästa elkablar eller förvara småprylar i en framtida Ford.

”Vi tar nu reda på om den här restprodukten kan användas i biltillverkningen”, säger Ellen Lee, teknisk specialist på Ford. ”Målet är att tillverka en starkt och lätt material som uppfyller kraven från produktionen, samtidigt som det gynnar miljön.”

För nästan två år inledde Ford samarbeten med Heinz, The Coca-Cola Company, Nike Inc. and Procter & Gamble för att påskynda utvecklingen av 100 procent växtbaserad plast som kan användas i allt från tyg till förpackningsmaterial och som har mindre negativa miljökonsekvenser än dagens oljebaserade material.

På Heinz letade forskarna efter nya sätt att återanvända skal, skaft och kärnor från de mer än två miljoner ton tomater som bolaget använder varje år för att producera sin mest sålda produkt: Heinz Ketchup. Cheferna på Heinz tog kontakt med Ford.

”Vi gläder oss att tekniken nu blivit validerad”, säger Vidhu Nagpal, som ansvarar för FoU inom förpackningar på Heinz. ”Även om forskningen ännu befinner sig på ett tidigt stadium, och många frågor återstår, ser vi med spänning fram om de möjligheter som projektet kan ge både Heinz och Ford.”

Fords strävan att återanvända och återvinna ingår i företagets globala hållbarhetsstrategi som syftar till att minska tillverkningens negativa miljöpåverkan samtidigt som man utvecklar en mer bränsleeffektivt fordonsteknik. På senare år har Ford ökat användningen av återanvända icke-metalliska och biobaserade material. Sedan cellulosaförstärkta konsolkomponenter och elektriska fästkåpor fyllda med risskal införts i fjol använder Fords åtta biobaserade material i sin produktion. Andra exempel är kokosbaserade kompositmaterial, återanvänd bomull för mattor och klädslar samt sojaskum i kuddar och huvudstöd.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.media.ford.com alt. http://fordmedia.eu


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEueller www.youtube.com/fordofeurope

För ytterligare information, kontakta:

Ola Norberg, Ford Motor Company AB, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95


Ämnen


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll